O nama

Od svog samog otvorenja 2005. godine, smješten unutar zagrebačke Gliptoteke na kraju Tkalčićeve ulice, restoran ManO plijenio je pažnju divnim interijerom. Kulinarske ambicije svih dosadašnjih chefova bile su bazirane na kvalitetnim namirnicama, vrhunskoj prezentaciji i okusima. Dolaskom chefa Matije Bogdana restoran se uzdiže na sasvim novi nivo i obećava jedinstven gastronomski doživljaj.

Prekrasan interijer u svakom detalju ističe eleganciju i prepoznatljivu fuziju tradicionalnog i suvremenog gastronomskog izričaja restorana ManO. Prostrana vanjska terasa natkrivena je gustim krošnjama gledajući ka ulici i svakodnevno skupljajući poglede prolaznika.

Željeli smo stvoriti gastronomsku oazu u kojoj će se svaki gost osjećati cijenjen, dobrodošao i opušten. Na nama je da razmazimo vaša nepca profinjenim jelima od strogo biranih vrhunskih namirnica. Naravno, uz pomno selekcionirana domaća i međunarodna vina s preporukom našeg somelijera.


Head chef Matija Bogdan

Nakon završene gimnazije u svom rodnom gradu Čakovcu, Matija je upisao Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je i diplomirao na preddiplomskom studiju informacijskih znanosti.

Budući da ga je oduvijek zanimala kulinarska umjetnost, uz studij spomenutog fakulteta završio je i kulinarsku školu te volontirao u restoranu Dubravkin put.

U rujnu 2014. otišao je na četveromjesečno stažiranje u restoran COI (2** Michelin) chefa Daniela Pattersona u San Franciscu.

U travnju 2015. počeo je raditi za renomiranog chefa Bretta Grahama u njegovom restoranu The Ledbury u Londonu. Matija je proveo cetiri i pol godine u The Ledburyju (2** Michelin) i radio je na poziciji Sous Chefa.

Svoje znanje i iskustvo stjecao je i po vrhunskim restoranima poput Jane (2** Michelin) u Antwerpu kao i AT u Parizu.